Emmy Bennenbroek

Mijn naam is Emmy Bennenbroek. Ik ben in 2011 afgestudeerd aan de opleiding podotherapie op de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Toen ik mijn beroepskeuze moest maken, ben ik naar de open dag gegaan op de Fontys Paramedische Hogeschool in Eindhoven. Op het moment dat ik bij de afdeling podotherapie kwam en daar de slijpmachines zag staan, wist ik meteen zeker dat dit de juiste opleiding voor mij was.

Wat is het mooie van mijn vak? Ik kan de kennis over anatomie en biomechanica combineren met het handmatig vervaardigen van zolen en ortheses. Daarnaast vind ik het geweldig dat zooltherapie voor veel mensen een verrassend goed effect kan hebben. Dit is een therapievorm die niet gericht is op één bepaalde klacht ­­– als we de voetstand corrigeren, heeft dit namelijk ook een uitwerking op het functioneren van de knie, heup en rug. Zelfs langdurig bestaande klachten verminderen soms met zooltherapie.

Mijn doel is dan ook om het gehele lichaam beter te laten functioneren. Ik probeer zowel bestaande klachten te verminderen als nieuwe klachten te voorkomen. Podotherapie is een dankbaar vak waarin zowel met podotherapeutische zolen als met ortheses snel resultaat behaald kan worden. Dat geldt eveneens voor een voetbehandeling. Dit alles geeft mij veel plezier in mijn vak!


E-mail: emmy@daaspodotherapie.nl

 

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken?

Neem dan telefonisch contact met ons op via
telefoonnummer 0411-633636 of stuur een mailtje: info@daaspodotherapie.nl