Anouk Beerens

Waarom ik juist voor dit vak heb gekozen? Deze vraag wordt mij regelmatig gesteld. Na de havo moest ik een keuze maken. Ik had biologie in mijn vakkenpakket gekozen, omdat het menselijk lichaam me altijd ontzettend heeft geboeid en nog steeds. Daarnaast ben ik sportief ingesteld en ik vind het menselijk bewegingsapparaat erg interessant. Verder houd ik ervan om met mensen te werken en ik wist al snel dat mijn interesse in de gezondheidszorg lag. De opleiding fysiotherapie lag voor de hand, maar eenmaal op de hogeschool werd mijn aandacht al direct getrokken door podotherapie. Want de basis van het bewegen begint uiteindelijk toch bij de voeten.

Het leuke van het vak podotherapie is voor mij de mix van verschillende factoren. Zoals het werken met mensen en hen helpen om zo optimaal mogelijk te kunnen bewegen tijdens hun dagelijkse bezigheden. Tijdens dat proces ben ik hiermee aan het ’stoeien’ om tot de juiste oplossing te komen. Ieder mens is namelijk uniek.

En ons vak stopt niet bij de voeten, maar er wordt ook hogerop gekeken naar knie, bekken en rug. Daarnaast dagen ook de praktische vaardigheden me enorm uit, evenals het werken met je handen en het creatief bezig zijn. Binnen de podotherapie is er nog voldoende ruimte om je verder te specialiseren. Dit zal ik ook blijven doen om mensen in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn. Mijn interesse ligt dan met name in het verder ontwikkelen van mijn kennis in de biomechanica van knie, bekken en rug. Bovendien wil ik me verder specialiseren in schoenkennis, met name in veiligheidsschoenen.


E-mail: anouk@daaspodotherapie.nl

 

Heeft u een vraag of wilt u graag een afspraak maken?

Neem dan telefonisch contact met ons op via
telefoonnummer 0411-633636 of stuur een mailtje: info@daaspodotherapie.nl